Banaani-suvikõrvitsa leib tumeda šokolaadiga. 5/5 (2)

21. sept. 2018 1 By Leily Semjonova

Mujal maailmas leiab banaanileiva igal tänavanurgal asuvast kohvikust või poekesest. Tundub, et viimasel ajal hakatakse leiba aina tihedamini ka meil siinsamas Eestis valmistama. Õige banaanileiva valmistamiseks tuleb valida õiged banaanid, just siis tuleb leib eriti maitsev ja mahlane. Kõige paremini sobivad banaanid mis enamikest inimestest poodi maha jääksid ehk siis üleküpsenud ja kergelt plekilised banaanid. Just õigesti valitud banaanid ongi leiva saladus kuna nad annavad banaanise maitse ja neid on kerge purustada. Väga oluline on valida küpsetamiseks ka õige vorm milleks sobib väga hästi tavaline leiva või keeksivorm.

 

KOOSTISAINED

  • Suvikõrvits 250 g

  • Banaan 2 tk

  •  Muna  3tk

  •  Nisujahu 300g

  •  Küpsetuspulber 1,5 tl

  •  Suhkur 100g

  • Tume  šokolaad 175g

 

 

 

 Kõigepealt eelsoojenda ahi 180 kraadini.  Järgmiseks purusta kahvli abil banaanid. Lisa banaanide hulka jämedalt riivitud suvikõrvits. Kaalu jahu ning kuivained ning lisa need koos munadega banaani-suvikõrvitsa segule. Viimasena lisa vesivannil sulatatud šokolaad ning sega kõik ühtlaseks massiks.

Määri küpsetusvorm võiga või kasuta küpsetuspaberit. Vala saadud segu vormi ja silu ühtlaseks.  Soovi korral võid leiba pealt kaunistada erinevate seemnete ja pähklitega.

Küpseta leiba 1 tund ja 15 minutit. Kõik oleneb ka muidugi ahjust.

 

 

 

 

Palun hinda seda