Kõrvits supi ja koogi sisse				  	  	  	  	  	  	  	  	  	  	5/5							(3)

Kõrvits supi ja koogi sisse

2. okt. 2018 1 By Leily Semjonova

Nagu enamus teist teab kasvatasin sel aastal oma täiesti esimesed kõrvitsad. Esiteks polnud mul neid mulda pannes õrna aimugi kui suureks need taimed tegelikult ka kasvada võivad. Rumala peaga panin kasvama lausa kuus taime. Hiljem sain aru, et tegelikult oli see täitsa hea mõte.

Ehmatus oli suur kui peale uhket õitsemist läksid esimesed tekkinud viljaalged mädanema. Googeldades sain aru, et tegemist on isastaimedega ja kõik on okey. Peale pikka jändamist sain siiski neli uhket nunnut ja esimese korra kohta võib täitsa rahule jääda.

 

Aga olgu. Ma ei tulnud siia aiandusblogi kirjutama eksole. Asume asja juurde.

Kuna hooaeg on alanud ja kindlasti oled mõelnud, et mida sellest kõrvitsast peale salati veel üldse valmistada annab ? Panen siia kirja kaks lihtsat ja täiesti lollikindlat retsepti millega saab hakkama ka inimene kes pole köögis just väga pädev.

Kui soolase toidu osas olin ma algusest peale kindel mida ma valmistada tahan siis magusa osas kõhklesin päris pikalt kuna valikuid oli mitmeid. Sahtlipõhjast leidsin ülesse vana hea retsepti mida ma aastaid kasutanud ei ole. Seega why not eksole ?

Kui soolastest toitudest midagi äraütlemata head ja lihtsat valmistada siis minu vaieldamatu lemmik on kindlasti püreesupp peekoniga. Siinkohal aitähh mu armas kutseka õpetaja Urmas, tänu kellele ma sellesse suppi esimeset lusikatäiest armusin.

KÕRVITSAPÜREESUPP TOORPEEKONIGA

kogus umbes viiele

 • Toorsuitsupeekon 300 g

 • Õli 1 spl

 • Kõrvits 500 g

 • Kartul 3 tk

 • Porgand 2 tk

 • Sibul 1 tk

 • Küüslauk 4 küünt

 • Vesi 7 dl

 • Toidukoor 200 ml

Maitse järgi soola, pipart ja värsket tilli.

Koori kõrvits ja eemalda seemned. Samuti saad ära koorida kartulid, porgandid, sibula ja küüslaugu. Pese ja lõika köögiviljadest suuremad kuubikud. Kuumuta potis õli ja lisa peekon, porgand ja sibul. Kuumuta pidevalt segades umbes viis minutit või kuni sibul on klaasjas.

 

Lisa kartulid ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga ning haki supile meelepärane kogus tilli. Keeda kuni kõik komponendid on pooleldi valmis ehk siis veel veidi krõmpsud. Lisa supile kõrvits ja keeda suppi kuni kõik köögiviljad on täiesti pehmed. Tõsta pott pliidilt ja püreesta supp korralikult läbi.

 

Lisa toidukoor ja kuumuta uuesti keemiseni, kuid ära keeda. Maitse suppi ja vajadusel lisa soola ning pipart.

SERVEERIMISEKS: Toorsuitsupeekon 100 g, sai 100g

Pruunista pannil või ahjus peekon ja kuubikuteks lõigatud sai.

 

 

 

KÕRVITSA-TOORJUUSTUKOOK KÜPSISEPÕHJAL

Põhi

 •  Selga šokolaadiküpsiseid 1,5 pakki

 • Või 90 g

Kate

 • Kõrvitsapüreed 4oo g

 • Toorjuustu 400 g

 • Muna 4 tk

 • Suhkrut 4 spl

 • Küpsetuspulbrit 1 tl

Eelsoojenda ahi 2oo. kraadini. Purusta küpsised ja sega sulavõiga.

 

Pressi küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja (minul 30 cm) ja pane külma seisma. Vahusta munad suhkruga, lisa toorjuust, kõrvitsapüree ja küpsetuspulber. Vala saadud segu põhjale.

 

Küpseta eelsoojendatud 200- kraadises ahjus 40 minutit kuni 1 tund. Lase jahtuda ja serveeri meelepäraste marjade või toormoossiga.

 

 

 

Palun hinda seda