Kirsitäidisega creme brülee				    	    	    	    	    	    	    	    	    	    	4.25/5							(4)

Kirsitäidisega creme brülee

22. juuli 2019 0 By Leily Semjonova

 

Kuna Chez Mariuse kokapood kinkis mulle kasutamiseks tutikad ramekinid pidin ma kindlasti kodustes tingimustes creme brülee valmistamise  käsile võtma. 

Aga ma ei tahtnud teha tavalist brüleed, vaid midagi teistsugust. Midagi mida ma veel proovinud pole. 

Ideaalselt sobisid vanaema toodud hapud kirsid mis ilmselt muidu nagunii mingit kasutust poleks leidnud. Magusa ja hapu kooslus on imeline.

KOOSTISAINED ( kogus 6-le)

Pestud ja puhastatud kirsse 200-300 g

5 tk munakollast

4 dl vahukoort

1 tk vanillikaun

1 dl suhkrut + 6 tl karamellkihi jaoks

VALMISTAMINE

Esmalt valmista kirsikompott.  Keeda veest ja suhkrust siirup. Lase sel seista ja lisa kirsid, ära palju sega , sest muidu lähevad kirsid katki. 

Kuumuta ahi 160 kraadini. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Poolita vanillikaun ja pane see koos koorega potti. Kuumuta vahukoor peaaegu keemiseni, aga ära päris keema lase. Tõsta tulelt.

Eemalda vanillikoore poolikud, aga kraabi kõik vanilliseemned mõlemast koore poolest vahukoore sisse. Lisa vahukoor peene joana ise pidevalt segades munakollasevahule.  Selles etapis tuleb olla ettevaatlik, et segu tükki ei läheks (kui peaksid mõned tükid siiski tekkima, võib asja “päästa” kreemi läbi peene sõela valades).

 Kurna kirsid läbi sõela, et ramekinidesse satuks võimalikult vähe siirupit. Vastasel juhul koguneb see hiljeb brülee põhja. Jaota kirsikompoti sisu portsjonvormide vahel ära. Katakirsid kreemiga ehk jaota kogu kreem vormide vahel ära. Vormid peaksid umbes 3/4 kõrguseni täis saama.

See oleneb muidugi vormide suurusest, aga sellest kogusest peaks saama ca 6 portsjonit. Kata iga vorm fooliumiga ja tõsta suurde kõrgete äärtega ahjuvormi. Vala ahjuvormi kuuma vett nii palju, et vesi ulatuks portsjonvormidel üle poole kõrguse. Pista ahjuvorm koos portsjonvormidega ahju ja lase seal tunnikese küpseta.

Kui tund on möödas, kontrolli, kui tundub, et brüleekreem on veel liiga vedel, jäta veel mõneks ajaks ahju.Nüüd tõsta portsjonvormid ööseks külmkappi. Enne serveerimist puista igasse vormi 1 teelusikatäis suhkrut. Vaata, et suhkrukihiga oleks kaetud kogu brüleekreemi pind, muidu läheb kreem ise kõrbema ja saab külge kõrbenud maitse. Kasuta gaasipõletit või pista vormid korraks tulikuuma ülagrilli alla, et tekiks õhuke kuldne karamellikiht, mis lusikaga vajutades kergesti katki praksub.

Palun hinda seda